Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Scara de pod pentru tavan cu gips carton

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Scara de pod pentru tavan cu gips carton

Descriere

In prezenta unei placi de gips-carton, se creeaza o „suprastructura” din fier echipata cu piese unghiulare pentru fixarea galvanizata numai pe placa portanta.
Scara nu poate fi agatata sub gips-carton deoarece, fiind goala, nu are capacitatea necesara pentru a sustine intreaga greutate a scarii plus greutatea unei persoane.
Acesta este motivul prezentei pieselor de colt: permit ancorarea doar intre capetele placii portante.

Unghiul este evident mai mare decat orificiul propriu-zis (trebuind sa faca o oprire), din acest motiv scara trebuie instalata inainte de asezarea placii de gips-carton.
Alternativ, placa de gips-carton va trebui sa fie dezasamblata sau largita pentru a permite trecerea scarii.
Odata asamblata scara, gips-cartonul poate fi asezat si se va sprijini pe scara, facand tavanul omogen.

Prezenta unei placi mai groase de 28 cm (atat complet portanta, cat si alcatuita din gips carton) implica necesitatea depasirii unei diferente semnificative de inaltime.
Diferenta de inaltime apare de fiecare data deoarece scara este intotdeauna agatata de balamalele panoului si, prin urmare, nu poate fi agatata mai sus: ar fi imposibil ca scara sa se deschida si sa se roteasca corect.
Rezulta ca golul poate fi depasit doar cu ajutorul unor trepte intermediare, care faciliteaza ascensiunea si coborarea in deplina siguranta.

Un numar de trepte egal cu montantele prezente sunt sudate in interiorul suprastructurii, 30cm conform legii (de exemplu, grosimea placii 90cm = 3 montante = 2 trepte)
Din motive de siguranta, treptele sunt sudate la doua bare diagonale, dupa cum puteti vedea in imagini. si in video ( la cerere).
Barele cu benzi de rulare sudate vor ocupa un spatiu diagonal pe lungimea gaurii de aproximativ 10 cm pentru fiecare banda de rulare intermediara adaugata.

Aceasta metoda lasa disponibila o portiune inferioara a orificiului pentru urcare si coborare, avand in vedere ca fiecare treapta intermediara adaugata in suprastructura are nevoie de aproximativ 10 cm pentru a fi sudata in diagonala.

Orificiul utilizabil va fi la capatul inferior (tinand cont de lungimea initiala).

Sa luam un exemplu practic foarte obisnuit:
Grosimea totala a placii portante: 90 cm
Orificiu disponibil: 100×70 cm
Cresteri necesare in interiorul gaurii: 3
Trepte intermediare: 2 (20 cm piesa fixa ​​sudata folosita pentru a permite instalarea in diagonala a celor 2 trepte )
Orificiu utilizabil: 80×70 cm

In faza de estimare, se va calcula modelul de scara ideal pentru noua lungime disponibila. In plus, este posibila estimarea unei scari pe masura cu gips-carton pentru modelul „acces acoperis exterior”.

ATENŢIE:

Atunci cand spatiul gol creat de gips-carton depaseste grosimea placii portante, firma de scari Fantozzi isi rezerva dreptul de a adauga in faza de deviz o tija telescopica care permite agatarea scarii in deplina siguranta sub placa portanta, evitand astfel oscilatia scarii in sine in timpul utilizarii. Toate evaluarile tehnice sunt efectuate in faza de proiectare a devizului final.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura